CL:CMS

TARTALOM MENEDZSELŐ RENDSZER

A CL:CMS (Content Management System) olyan tartalomkezelő rendszermegoldás, amely képessé teszi a weboldalai tartalmának és megjelenésének könnyű tárolására, kezelésére és szerkesztésére. Gondoskodik a tartalmak strukturált megjelenítéséről, statisztikák készítéséről, és egyéb kiegészítő funkciók integrálásáról. Segítségével weboldalai nem, vagy csak kis részben igényelnek programozói közreműködést. Beépített szerkesztő

FŐBB FUNKCIÓK

  • Beépített szerkesztő felület
  • Rendszergazdai jogkör
  • Jogosultságkezelés
  • Verziókezelés
  • Dinamikus tartalomszerkesztés

Beépített szerkesztő felület

A beépített szerkesztő felület egyaránt támogat WYSIWYG és kódalapú tervezést is. Használatával könnyedén építhetünk asztali és mobil-kész, reszponzív felületeket. Az előre megépített sablonok segítségével rendkívül gyorsan állítható össze egy-egy oldal szerkezete.

Rendszergazdai jogkör

Külön rendszergazdai jogkörrel szabályozható, hogy melyik karbantartó milyen tartalmi elemeket, vagy feltöltött fájlokat szerkeszthet, bővíthet vagy olvashat a portál összeállítása során. Segítségével elkülöníthetővé válnak a komponenst szerkesztő és a komponenst felhasználó szerepkörök.

Adatbiztonság

Az adatbiztonság, az alapvető jelszavas jogosultsági rendszeren kívül, igény szerint több szinten is biztosítható. A központi rendszer és a kliensek között titkosított adatátviteli csatornák építhetőek. A központi adattárolási elvek SSA és RSA protokolloknak megfelelő titkosítást használhatnak a megrendelő igénye szerint.

Jogosultságkezelés

Az összeállított és üzembe helyezett portálon előfordulhat, hogy az egyes részeit csak bizonyos jogosultsággal rendelkező felhasználó tekintheti meg. Ilyen esetekben használható a beépített jogosultságkezelő rész. Segítségével jól szabályozható, hogy a feltöltött tartalmakat csak a megfelelő jogosultsági szinttel rendelkező felhasználó érhesse el.

Verziókezelés

A feltöltött fájlok minden módosítása tisztán követhető. A karbantartó felhasználók által végzett összes módosítás rögzítésre kerül, melyek bármikor visszanézhetőek és összehasonlíthatóak az aktuális állapottal. Segítségével semmilyen adat nem veszik el és hibás működés esetén bármikor visszaállítható egy korábbi állapot.

Dinamikus tartalomszerkesztés

Az oldalakon végzett módosítások nem befolyásolják a portál működését. A háttérben frissített tartalmak élesítéséhez nem szükséges a rendszer újraindítása, hanem igény szerint azonnal megjeleníthetővé és elérhető válnak a felhasználók számára.