Rendszerintegráció

 • A meglévõ hardver és szoftver park, hálózati infrastruktúra egészére vonatkozó rendszerfelmérés
 • A konkrét feladatokra és az informatikai rendszer általános korszerûsítésére vonatkozó rendszerkoncepció készítése
 • Üzleti folyamatok újjászervezése, dokumentumkezelés és archiválás, workflow management rendszerek
 • Projektmenedzsment
 • Egyes konkrét rendszertelepítési és szoftverfejlesztési projectek rendszertervének elkészítése
 • Vezetõi információs és döntéstámogató rendszerek kialakítása az üzleti igényeknek megfelelõen
 • Ügyfél és kiszolgáló oldali szoftver termékek, összefüggõ szoftver infrastruktúrák telepítése, a konkrét igényeknek megfelelõ konfigurálása, outsourcing.
 • Integrált adat-, hang- és képátvitel, professzionális adat, audio/video, e-mail Near-line archiválási rendszerek
 • Nagy kapacitású háttértárolók rendszerbe integrálása /SAN, NAS, DAS/
A fenti említett szolgáltatások segítségével a CLARMONT a legkülönbözőbb üzlet-hivatali részlegek munkamenedzselési problémáit komplex módon tudja megoldani, a probléma analízis, tanácsadás, rendszerfejlesztés, rendszerkialakítás, alkalmazásfejlesztés területén egyaránt.

A CLARMONT három fő szolgáltatási területe közül az egyik legjelentősebb a rendszerintegráció. A tisztán szoftverfejlesztő vállalatoktól eltérően a CLARMONT képes arra, hogy az ügyfelei számára koncepciókat és megoldásokat valósítson meg. A sokéves szakmai tapasztalatokon alapuló szolgáltatásokhoz tartozik a rendszerintegráció, a szoftverfejlesztés, az adatmigrációs szolgáltatások valamint az informatikai emberi erőforrásszolgáltatások.


A CLARMONT komplett informatikai megoldásokat tervez, fejleszt és vezet be. Ebbe beletartozik a különféle gyártók hardver- és software elemeinek, valamint hálózatainak integrációja. A CLARMONT elemez, koncepciót dolgoz ki, valamint megvalósítja a régi rendszerek átállítását és migrációját új, gazdaságos platformokra.


A CLARMONT alkalmazói rendszerek kulcsrakész szállítására vállalkozik, a vállalati ügyvitel és termelésirányítás területén.


Ennek értelmében a pénzügy-számvitel, anyaggazdálkodás, kontrolling, iratkezelés stb. folyamatok a műszaki alkalmazásokkal összekapcsolva a teljes vállalat stratégiai és irányítási rendszer részévé vállnak.


Alkalmazói rendszerek fejlesztésénél támaszkodik a külföldi partnereinek tapasztalataira. Az igényeknek megfelelően mindig az adott alkalmazási feladatok ismeretével rendelkező külföldi szakemberek támogatását veszi igénybe. Munka-menedzselő rendszerek fejlesztése területén részben könnyen konfigurálható, testre szabható programokat ajánl.

Tanácsadás

A CLARMONT I.S. kínálata a stratégiai tanácsadástól a szervezeti tanácsadáson keresztül a felhasználói tanácsadásig terjed. A stratégiai tanácsadás a piaci stratégiák és üzleti koncepciók kifejlesztésében, pontos megfogalmazásában és optimális megvalósításában segít, ezen kívül alternatív forgatókönyveket dolgoz ki és értékel. A CLARMONT I.S. tanácsot ad a szervezeti és az üzleti folyamatok megváltoztatásánál - a kulcsszó a Business Process Reengineering.

 • Stratégiai tanácsadás
 • Üzletmenet folytonosság tervezés
 • Szervezeti tanácsadás
 • Informatikai tanácsadás
 • Üzletmenet folytonossági menedzsment
 • Krízis menedzselés
 • Katasztrófaterv készítés
 • Üzleti hatáselemzés
 • IT rendszer biztonsági átvilágítása
 • IT stratégia tervezése
 • Rendszerkoncepciók készítése
 • Kritikus üzleti folyamatok akcióterveinek készítése
 • IT stratégiai tanácsadás (BPR)
 • Üzletmenet folytonossági tanácsadás (BCP)
 • Krízis menedzsment (CM)
 • Katasztrófaterv készítés (DRP)
 • Üzleti hatáselemzés (BIA)
 • Üzleti hatáselemzés (BI)

Az informatikai tanácsadás célja az, hogy az információtechnikát úgy alkalmazzák, hogy az növelje a vállalat teljesítõképességét és gazdaságosságát. Az alkalmazáselemzés után kiválasztják a megfelelõ szoftvert, hardwaret és megtervezik integrációját a felhasználói környezetbe. Ezek alapján határozza meg a megvalósítás feltételrendszerét és készíti el az alkalmazást.


Szaktudással rendelkezik a gazdálkodási, adminisztrációs területeken történõ problémamegoldáson kívül speciális irányítási feladatok területén is, ami speciális eszközök informatikai kiszolgálását, integrálását jelenti.

Open Source Támogatás

A CLARMONT I.S. Kft csapata 1998 óta foglalkozik open source technológiákkal. Kiemelt szakértelemmel támogatjuk partnereinket a nyílt forrású technológiák használata során. Szolgáltatásaink olyan üzleti infrastruktúrákat fednek le, mint az alkalmazásszerverek, adatbázisok, mail szerverek, különböző üzleti és vezetői informatikai rendszerkörnyzetek, illetve azok üzemeltetése és karbantartása.

Tovább az open source támogatási oldalra

Szoftverfejlesztés

A szoftverfejlesztés stratégiai vonal a cégen belül, kiemelkedő teljesítményünknek köszönhetően partnereink mind újabb és újabb megbízásokkal keresik fel cégünket. Több mint 15 év szakmai tapasztalat és a változatos nagy projektekben való részvétel garantálja a ránk bízott feladatok magas színvonalú szakmai kivitelezését.


Objektumorientált szemléletmód

A tervezésnél és kivitelezésnél használt objektumorientált szemléletmódnak és technológiáknak (USE CASE modellezés, UML, Unified Process vagy Extreme Programming XP) köszönhetően az egyes szoftver elemek garantálják a megbízhatóságot, moduláris felépítésűek és több feladat esetén is felhasználhatóak, újra hasznosíthatóak.


Internet - Intranet fejlesztések

Korunk meghatározó médiuma az Internet. Cégünk sokrétű szolgáltatásokat nyújt az Internethez kapcsolódó technológiák (HTML, AJAX, DHTML, XML, Java, C#, Flash, PHP) felhasználásával, amelyek az egyszerű honlap elkészítésétől a komplex Internetes/Intranetes alkalmazások készítéséig terjednek.


Mobil fejlesztés

A közeljövő egyik sláger témája a mobil eszközökre való alkalmazás fejlesztés. Cégünk tapasztalattal rendelkezik mobil alkalmazások és kapcsolódó rendszereik fejlesztésében. Fejlesztési platformjaink között egyaránt megtalálható a JavaME, iOS (iPhone, iPad, iPod Touch), Android vagy a QT framework. A cégünk hivatalos Apple iOS Company Developer Partner, amely biztosíték a partnereink számára, amenyiben ezen a platformon kívánják megvalósítani üzleti elképzeléseiket.


Platform független alkalmazások

Megfelelő technológiák alkalmazásával elérhető, hogy a fejlesztés végterméke futtatható legyen Windows, OSX és Linux rendszereken egyaránt, esetleg beágyazott vagy mobil környezetben is. Ezt a célt Java vagy QT programkörnyezet alkalmazásával érhetjük el legkönnyebben.

Többrétegű elosztott alkalmazások

Napjainkban egyre népszerűbbek a korszerű ipari szabványokra épülő három vagy több rétegű alkalmazások. Összetett feladatok esetén mi is előszeretettel alkalmazunk több rétegű (N-Tier, middleware) fejlesztői technológiákat. Feladattól függően alkalmazunk Java Enterprise Edition JavaEE vagy .NET keretrendszerre épülő technológiákat vagy szükség esetén akár ezek kombinációit. Az üzleti logika elemei önálló alkalmazás rétegben helyezkednek el, amelyek elosztva, egymás mellett akár több szerver számítógépen is üzemelhetnek. Meghibásodás esetén az egyes kiszolgáló számítógépek átvehetik egymás feladatait, így a rendszer hibatűrővé válik (load balanced - fail tolerant cluster).


Nagy méretű adatbázisok tervezése

Cégünk igen nagy tapasztalattal rendelkezik nagy méretű relációs adatbázisok tervezésében, valamint azok adatfeldolgozó eljárásainak és alkalmazásainak fejlesztésében, optimalizálásában. Az üzleti életben felmerülő feladatok esetén a megfelelő adatbázisok megtervezése sok tapasztalatot igénylő feladat, ahol az ügyfél igényei alapján kell kialakítani az optimális adatszerkezetet. Az elkészült adatbázisokhoz kapcsolódó rendszerek és feldolgozó eljárások olyan elosztott technológiákkal kerülnek megvalósításra (JavaEE, .NET), amelyek lehetővé teszik a rendszer szolgáltatásainak elérését különböző alkalmazások, Internetes és intranetes kliensek és külső rendszerek számára egyaránt.


Teste szabott alkalmazások

Igény szerint elkészítjük vállalatok belső informatikai folyamatainak egységesítését, melynek során a vállalat teljes informatikai rendszerét napjaink ipari szabványainak megfelelően alakítjuk ki. Mivel több szoftver platformon van tapasztalatunk és függetlenek vagyunk az egyes szoftver és hardver platformok gyártóitól, mindig a feladat megoldásához legmegfelelőbb eszközöket választjuk, sohasem erőltetünk egy technológiát csak mert mi azt használjuk. A folyamat során elkészítjük és egységesítjük a vállalat nyilvántartásait, igény esetén komplex vállalatirányítási rendszert vezetünk be. Amennyiben a vállalatirányítási rendszerek jelenlegi moduljai nem kielégítően alkalmazhatóak a vállalat különleges üzleti folyamataihoz, a vállalatirányítási rendszerhez illeszkedően elkészítjük az egyedi igényeknek megfelelő szoftver modulokat.

Cégünk vállalja bármely speciális egyedi program- és objektumkönyvtár, alkalmazás, vagy összetett rendszer megvalósítását a megrendelő igényei szerint. Szakértőink segítséget nyújtanak a tervezés fázisában, valamint a tervezési fázishoz kapcsolódóan, a részlegesen elkészült specifikációk alapján megvalósíthatósági teszteket és alkalmazás prototípusokat készítünk.